Drömkåken

Helgmornar med långfrulle framför Vinterstudion är ren balsam för själen. Lite senare i dag är det dags att ta sig an godtemplarna från Gävle i Södervärn. Gäller att ladda. Kommer garanterat att bli en tuff uppgift.

*

I morgon tar jag och småbrudarna morgonbåten upp till Stockholm för att göra storstan. Misstänker att vi inte kommer att vara ensamma. Konkurrerar säkert med alla andra barnfamiljer som inte plöjer lagg i fjällen eller alperna.

*

Den stora (fast ändå rätt väntade) nyheten i innebandyvärlden var att Kent Göranssons tid som svensk förbundskapten är över. Efterträdaren ska utses under mars och spekulationerna är såklart i full gång. Vissa hävdar t o m att det redan är klart med nytt namn på posten. Återstår att se vem som får äran att föra Sverige tillbaka till kungatronen som världens bästa herrlandslag.

Jag har ju babblat om detta tidigare och har egentligen inget mer att tillägga mer än att ytterligare förtydliga att Kent inte ska utpekas som syndabocken för de två senaste silvren. Samtidigt som jag mer än gärna skulle se den nya duon i herrar som Janne Gustavsson och Micke Gunnarzon. De skulle gärna få backas upp av en tredje länk i form av Binge Jäderlund eller Thomas Brottman. Då skulle vi snacka coaching staff i världsklass och finnarna skulle få nåt att rejält att bita i!

*

Jönköping är riktigt nära uppgradering till SSL. Glädjande att en traditionsbunden förening som JIK studsar tillbaka. Hade varit lika entusiastisk ifall Landskrona tagit steget upp. Skåne behöver i mina ögon ytterligare ett representationslag i den högsta ligan.

*

En av svensk innebandys största powerhouse, Balrog, står däremot med ena benet i källaren.  En era kan lida mot sitt slut även om man fortsatt har en chans att greppa en sista livlina. Demonerna går en dödskamp mot Mullsjö i de här sista omgångarna. Båda har bl a Mora kvar att möta, men Botkyrkaklubben behöver dessutom jaga ikapp två ytterligare pinnar.

Tänker sentimentalt tillbaka på tiden hos oljemännen. Vilka härliga minnen. Många skratt, men också besvikelser och tårar. Många av oss blev vänner för livet. Undertecknad har fortfarande bra kontakt med många av spelarna och ledarna. Sköna lirare rakt igenom. Och lägg därtill enorma tävlingsmänniskor och vinnarskallar. Jag har många av dem att tacka för väldigt mycket.

I april i fjol träffades många av oss på Peter Lundins födelsedagsbaluns. Det var nästan en reunion bestående av många klassiska profiler och tanken som slog mig där och då var följande:

”Vad skulle hända ifall alla gamla balroger här på den här festen skulle lägga allt gammalt groll bakom sig, vända till ett nytt blankt blad och pytsa in tid och engagemang in i klubben igen?”

Nånting säger mig att Balrog skulle ganska snabbt ta sig tillbaka till toppen igen och lyfta bucklan inom bara nån sässe tack vare den spetskompetensen och know-how´n som fanns i Luddes kök och vardagsrum där och då just i den stunden.

*

Sommarens första semestervecka är bokad. Undertecknad gör debut som innebandyförälder på Warbergslägret under vecka 26 med äldsta dottern. Nu ska det bara kirras boende nånstans. Tips?

*

Bastun är ju som sagt klar och fint som tusan blev det. Tingströms Byggservice is the shit!









Men nu får man tydligen sota för att man skaffat en trettio år gammal kåk. Dels har ett rör i fjärrvärmepumpen nämligen börjat läcka vilket irriterar the living crap av mig. Nu får man ju nämligen vackert stå på alla fyra i tvättstugan och torka upp vatten i tid och otid tills jag lokaliserat en rörpulare som avhjälpt ärendet. Dessutom har jag fått invasion av myror. Ja, du läste rätt! Myror!? I februari!? Aldrig sett på maken.

Känner mig lite som Björn Skifs i ”Drömkåken”…


Med doft av plast,

Mika



Gnälliga jag

Simon Frid, en ambitiös sportjournalist på en av lokalblaskorna, sniffade upp storyn om att jag är kanske ska sjappa från öjn. Inget konstigt med det, eftersom jag ältat detta fram och tillbaka under hela det senaste året. Stanna eller flytta, stanna eller flytta...? Ett oerhört tufft beslut framför allt med tanke på chicksen för den som nu eventuellt trodde nåt annat.

Anledningen är inte heller nån hemlighet. De senaste 12-13 månadernas skit ligger såklart till grund. Alla värden till varför vi flyttade hit för snart fem år sedan har ju förändrats fullständigt. Spelreglerna och spelplanen ter sig nämligen helt annorlunda i dag. Något som jag tyvärr har väldigt svårt att såväl vänja mig vid som förlika mig till.

Men. Återigen. Betonar. Det finns inget konkret att ställning till och mycket praktiskt måste i så fall falla på plats. Däremot lockar anonymiteten i en storstad där jag tror mig kunna hitta en omstart i lugn och ro.

*

Vet att jag inte borde. Brukar inte bry mig heller, men kan nu dessvärre inte låta bli. Är väl antagligen inte större än så. Troligtvis pga. att man är i en känslig fas. Tar nämligen åt mig av vad nån halvanonym lirare vid namn ”Peter den store” (bara pseudonymen, dessutom stavat med ett litet "s", säger väl egentligen allt) skrivit om mig i en kommentar relaterat till artikeln. Känns faktiskt både orättvist och sårande med tanke på vad vi (Andreas och jag) försökt att skapa i vinter. Önskan har varit att hitta en tydlighet i form av värdegrund, trovärdighet, seriositet on and off the court och spelidé. Den skarpsynte kan ju naturligtvis se att vi knappast nåt hela vägen fram…

Å andra sidan. Tänk om han kanske har rätt? Tänk om man uppfattas just så? Gnällig.

*

Tokhåller på Barca i CL-returen vs Arsenal nästa vecka. Anledningen till att jag är otrogen mot mitt Gunners är enkelt. Vid påsk ska jag nämligen till Barcelona med brorsan och ifall katalanerna tråcklar sig vidare så blir det två besök på Nou Camp. Förutom ligafajten Barca vs Osasuna så finns ju möjligheten att i så fall spana in en CL-semi.

*

Fortfarande upprymd av Glada Hudik-teaterns föreställning ”Elvis” i går på Wisby Strand. Kolossalt bra! Och vilken energi! Massor av goa skratt garanteras. Dessutom är grundaren Pär Johansson en ny idol för mig. Otroligt imponerad av hans livsverk.

*

Även impad av Linköpings lir i måndagens TV-fajt. Lugnt och behärskat. Rutinerat och kyligt. Plus effektivt som tusan. Och för att state the obvious; keepern Henrik ”Bea” Qvist var briljant. Likaså powerforward-favvon Martin Karlsson.

Luktar Playoffs för nykomlingarna. En bedrift som mig veterligen bara AIK och Södertälje Rockets mäktat med i modern tid.

*

Godis från Gävle kommer till ön nästa söndag. Antar att det blir ett kärt återseende för Johan Andersson i Södervärn. "Chippen" lämnade ju IBK till förmån för just GGIK ungefär samtidigt som undertecknad kom hit. Våra gäster har dessutom spottat upp sig ordentligt på sistone. Säger bara tio-fucking-tre mot Uppsala!

*

Till sist. Passar på att puffa för Caps nya snyggare tillhåll.


Med doft av plast,

Mika

”Jag ska göra mål såklart”

Visby IBK har till sist slagit Hässelby under ordinarie tid även om det återigen satt oerhört långt inne. Matchen i lördags höll på att, ännu en gång, förvandlas till en ångestfylld dröm. Gästerna spelade ett heroiskt försvarsspel där varje gubbe måste ha haft en färgkarta av blåmärken pga. alla täckta skott. Keepern Mathias Nordqvist stod på huvet och motade bollarna trots att vi avlossade en ursinnig kanonad mot honom i över 60 minuter. Dessutom omsatte man varje halvchans på allra effektivaste sätt…

Men till slut orkade man helt enkelt inte stå emot och i den sista perioden kunde vi både komma ikapp och gasa förbi. Kramade dock om Sonny efter fajten och berömde både honom och hans manskap för en fantastisk insats. Oerhört impad över hökarnas arbetsetik och det bultande hjärtat trots att man i praktiken redan hade åkt ur serien.

Tror att de 728 som bänkat sig i Södervärn trivdes.

*

Jag tycker det är oerhört oproffsigt att låta samma domarpar döma samtliga tre elitmatcher på Gotland under samma helg. Need I say att det dessvärre skedde en hel del matchavgörande misstag som kanske kunde ha undvikits med en annan arbetsrotation på flöjtarna.

*

Våra gossar belönades med ett spinningpass på söndagmorgonen. I know my way to become poppis…

*

Det slog mig under Endre vs IKSU att i princip varje spelare hos gästernas tre femmor har landslagsmeriter från antingen junior- och/eller seniorlandslag. Kan inte vara så svårt att vara varken sportchef (med tanke på RIG) eller tränare i ett sånt lag. Man behöver knappast trolla med knäna om man säger så…

*

Innebandysajtens Mikael Malmgren gjorde ett gig på Gotland i helgen. Grymt bra initiativ och riktigt bra artiklar! Way to go.

*

Äldsta dottern spelade match i söndags och jag försökte mig på lite pedagogisk coaching. Frågade henne nämligen innan vad hon skulle göra på matchen, men av hennes svar att döma så var man tydligen ett rikspucko:
- Men vilken konstig fråga pappa. Jag ska göra mål såklart!

*

Bastun är nu officiellt invigd. Andreas Söderberg, Micke Järlö och undertecknad bondade manligt och analyserade lördagsmatcherna samt smidde planer för söndagens dito. Tycker mig därmed ha bidragit till Endres vägvinnande taktik igår. Eller kanske inte ändå…

Andreas Wahman valde dock i sin tur att hänga i TV-soffan och kika på Melodifestivalen. Vi jobbar tydligen alla lite olika.

*

Snacka om kontraster:



*

Kommer att besöka Wisby Strand vid två tillfällen denna vecka. På tisdag handlar det om Glada Hudik-teaterns turnépremiär för Elvis och på fredag är det dags att spana in Håkan Hellström. Spännande!

*

Mina jobbkamrater har en skön humor. Spana in det kompletterande idolkortet vid min arbetsplats i morse. En bra start på veckan!?



Med doft av plast,

Mika

Höken är lös

Det är full spätta gällande förberedelserna inför lördag när Hässelby gästar oss. Det är knappast nåt understatement att konstatera att de är ett verkligt boogieteam för Visby IBK. Efter lite research kom jag fram till att vi aldrig vunnit (!) mot hökarna under ordinarie tid. För den minnesgoda så har de senaste säsongernas fajter mellan lagen i Södervärn slutat 3-7 och 10-10.

Och så där är det ibland. Vissa lag har man buslätt för. Andra har man apsvårt för. Lustigt nog. Nu åker förvisso plantskolan Hawks ur denna serie i år även om det fortfarande finns en teoretisk chans att undvika det. Repet lär dock gå i helgen. Våra gäster måste vinna samtidigt som en massa resultat ska gå deras väg i de återstående sex omgångarna.  

Hässelby leds i vinter av en god vän från hoodsen i Tyresö, Sonny Andersson. ”Sonkan” är en av de skönaste lirare jag känner. Vi har bl a en gemensam nämnare i att vi representerat såväl moderklubben som Balrog.

Jag skulle kunna skriva spaltmetrar om diverse sanslöst roliga episoder om hans bravader. En sån som poppar upp i huvet på momangen är när vi vid nåt tillfälle stapplade in i omklädningsrummet efter nån katastrofal förstaperiod och Sonny (som är en den mest hängivna Manchester United-fantasten jag känner) upptäckte att hans upplåsbara (!) Eric Cantona-docka var lite hängig pga. pyspunka. Reaktionen var att han grät ut i full hals:
- När mon dieu inte mår bra så mår Sonny inte bra! Och då presterar inte Sonny!  
Klart som korvspad. Varför fattade vi inte det?

*

Vilken match vi bjöds på mellan Arsenal och Barcelona. Snacka om fotbollsgodis! Och vad kul det är när två lag möts som verkligen vill göra mål. Anfall. Hela tiden. Med mycket folk.

Lite annat än när grekerna sparkar kaka. Direkt efter avspark parkerar nio gubbar strax utanför straffområdet. A slight difference in philosophy…

*

Rubben refererar till 90-talsrullen med samma namn. En rätt så slätstruken historia med Bruce Willis, Andie MacDowell och Danny Aiello. Vart tog de två sistnämnda vägen by the way? Minns dock att "Brucan" gick och nynnade på en massa Sinatralåtar.

Det har i sin tur en koppling till att jag idag älskar bl a ”Fly Me To The Moon” som jag dessutom har som väckningssignal vareviga morgon…


Med doft av plast,

Mika

Idrottens Ö!?

Här lokalt på öjn tjafsas det fortsatt om hallbygget. Maken till seghet har åtminstone jag aldrig varit med om. Själv har jag hört och följt detta skitsnack i snart fem år. De flesta andra i säkert det femdubbla...

Den sjabbiga, luggslitna och utnötta Södervärnshallen borde vara en genant påminnelse för kommunpolitikerna om hur långt efter den gotländska inomhusidrotten är de flesta orter facilitetsmässigt. Det är 2011 och på de flesta ställen i landet ploppar nya hallar och arenor upp som svampar ur jorden.

Det är ett rent under att klubbar som t ex Endre, Ladies och IBK håller jämna steg med den nationella eliten. Inom en snar framtid lär dock Gotland inte ha kvar några lag i dessa sammanhang om man inte tar tag i bitarna. Så allvarlig är situationen.

Men låt oss inte störa för all del. Vi måste lugna ner oss lite. Tranquilo. Sånt här tar ju tid ju. Ett bra jobb ska ju räcka länge ju… För det är väl det som är definitionen av kommunalhäng, eller?

”Idrottens Ö”? Yeah right… Tjena hej. Snacka om hypokrit.

*

Rasmus Sundstedt är just nu gudomligt bra. Bara hans aktion när han slaskade upp baljan i powerplay igår i TV-matchen. Ser så löjligt enkelt ut.  Typ ”äh, jag lägger skiten där så länge”, liksom.

Gillar fortsatt Coach Wirtala i Dalen. Synd att han inte ska fortsätta. Nyfiken på honom, eftersom han får ut så mycket av sitt spelarmaterial. Så även igår trots utgången efter raset i början av tredje.

*

Och på tal om Södervärn. En hyfsad triple header i helgen.
På lördag: Endre vs Rönnby och IBK vs Hässelby
På söndag: Endre vs IKSU

Vi kan väl vara överens redan på förhand om att aktörerna utklassar lokaliteten tvåsiffrigt?

*

Till sist. Till er alla som undrat. Bastun är i princip klar. Bildbevis inom kort. Och officiell invigning sker på lördag. Consider yourself invited. Och tur att jag inte väntade på att kommunen skulle bygga den åt mig...


Med doft av plast,

Mika

I mitt nästa liv ska jag vara Slash

Tung start för ”de våra”, Hampus Dargren och Henrik Nilsson, i sina nya klubbar. ”Nisses” Duvbo kölhalades av Bajen med hela 16-6. Och ”Hampes” debut i SSL blev ingen Askungesaga då hans Mullsjö förnedrades av Storvreta med 12-1.

Nåja, det är bara på´t igen boys. Efter regn kommer solsken.

*

Kan med stolthet och glädje konstatera att vi fortsätter att uppträda som ett lag. Uddamålssegern mot Odelberg var frukten av hårt arbete och mycket vilja. Hemmalaget är verkligen svårspelade ute i Gustavsberg och det krävdes en utomjordisk Jonas Carlgren för att bärga alla de tre pinnarna.  

*

TT fortsätter att uppträda stabilt och ser ut att studsa tillbaka till SSL med återvändande tåg. Varit inne på detta ämne tidigare och missunnar absolut inte Viktor Matsenius och hans grabbar denna framgång på nåt sätt (ifall nu nån trodde det med tanke på att det dessutom handlar om min moderklubb). Däremot skulle ligan må ruskigt gott av Granlos promotion, men då är det ju ett måste att man plockar poäng av t ex Uppsala borta.

Omgångens chock var annars att Sandåkern (utan sin absolut bästa spelare Timmy Nyberg som lämnade för Dalen innan fönstret stängde) spöade upp Älvsjö. Undra vad det gav på en spelad slant?

*

Helgens absoluta höjdpunkt var fredagkvällens middag hos familjen Gunnarzons. Fantastisk god mat och ett otroligt trevligt sällskap fick en på strålande humör. Dessutom var besöket en verklig energiladdare.

*

Iron Maidens ”Aces High” var min låt förra veckan. Idag startar vi upp melankoliskt med en melodiös hårdrocksballad.

When I find out all the reasons
Maybe I'll find another way
Find another day
With all the changing seasons of my life
Maybe I'll get it right next time
And now that you've been broken down
Got your head out of the clouds
You're back down on the ground
And you don't talk so loud
An you don't walk so proud
Any more, and what for

Men textraden ovan till trots. I mitt nästa liv ska jag vara Slash. Snacka om gud.

*

Och apropå ingenting. Eller så är det en längtan om sommaren. Min topp tre över gotländska smultronställen:

1. Fårö
2. Fårö
3. Fårö

Fårö skulle även vara fyra och femma på samma lista…

*

Spanade på Warbergs utsökta webbsändning hos Cap igår. Matchens utgång kan man inte säga så mycket om. Hallänningarna gjorde ett sedvanligt ryck och vispade in ett par baljor på ett par minuter och så var det schack matt och go´natt för Linköping. Gästerna svarade annars för en väldigt positiv insats och imponerade stundom på mig. Och vågar nån sätta emot att Martin Karlsson lirar i en större klubb till hösten…?

*

Endre befäster sin slutspelsplats. Karlstad fick sota för tappet av de poäng som man lämnade ifrån sig i Örebro. Vinsten i söndags var faktiskt en mönsterbrytare, eftersom gotländskorna brukar ha riktigt svårt för Karlstad på hemmaplan.

*

Övriga konstaterande från helgens plastlir:
- Pixbo hakar på slutspelståget. Nåt säger mig att Sirius och Linköping drar nitlotten när grundserien summeras.
- Har Balrog även ett fjortonde liv? Nu har man i alla fall siktet inställt på Mullsjö…
- Huddinge tippades på förhand att åka ur damligan. Igår piskade man upp självaste Djurgården och nosar på Playoffs.

*

Nu snöar det igen. Det räcker nu. Snälla…


Med doft av plast,

Mika


Go Packers!

Finnkampen passerade revy. Juniorherrarna torskade i mina ögon något oväntat även om den senaste finska kullen är riktigt stark. I övrigt var det idel klara segrar för blågult. Dessutom fick herrarna revansch från VM och kanske gav det lite arbetsro för landslagsledningen. Nu ska man dock inte dra några stora växlar av en sån här post-VM-tillställning där finnarna dessutom passade på att testa mycket nytt.

Endreiterna skötte sig tydligen bra även om Emma Järlö tråkigt nog inte fick nån istid. Extra kul att en av förra säsongens succéfinskor Anne Toivanen (som i vinter lirat åter i den finska ligan) hade tagit en tröja hos lejoninnorna.

Roligt med färskingar i den svenska herrtruppen. Och ballt att den här liraren fick chansen. Undertecknad hade ju med honom i ”min VM-trupp” redan i höstas…

*

Spanar på flyg till Barcelona. Brorsan och jag försöker få till en date där vid påsk. Hänga lite samt spana sparkboll såklart, eftersom han är en fanatisk Barca-anhängare.

*

I lördags var jag bjuden på den gotländska Idrottsgalan vid den pampiga kongresshallen Wisby Strand. Som alltid en trevlig tillställning där Babben Larsson denna gång dominerade fullständigt som konferencier. Många fantastiska personligheter och eldsjälar fick rättmätigt stå i rampljuset. 

En som jag verkligen unnade priset som Årets Idrottsledare var friidrottscoachen Jorma Jääskeläinen som jag fått äran stifta bekantskap under årens lopp. En plump i protokollet var dock att juryn totalt bommat Andreas Wahman bland de nominerade. I min bok stod Andreas för en förstklassig prestation när han förde Endre till ett SM-brons och ärades dessutom med både titeln Årets Tränare samt blev landslagscoach.

*

I fredags var jag bara tvungen att bänka mig i Södervärnshallen för att se veteranlandslaget i basket möta en lokal kombination. Lyckan var dessutom total när man fick möjlighet att skaka tass med barndomsidolerna, de legendariska fyrtornen från Alvik (kommer väl ihåg deras klassiska Pommac-dräkter?), Rolle Rahm och Sten Feldreich.

*

Inatt var det Super Bowl.  Är ju en sucker för såna här grandiosa amerikanska spektakel. Go Packers även om man som sympatisör för rivaliserande Minnesota Vikings inte ska säga så…

*

Deltog i en match den lokala lingonserien i helgen. Den gick av stapeln i Slite där Cementas skorstensrök alltid ligger tät. Det blev en relativt enkel seger mot ett tappert kämpande hemmalag i en ganska trevlig tillställning med många sköna garv. Och jajamen, det står rätt! Undertecknad bokfördes för två mål och två assists! Industribacken har förvandlats till Mr. Fancy Stick på ålderns höst…

*

Bastun börjar bli klar. Inte mycket kvar nu. Snart har bastuklubben på Västra Skräddargården 3 sitt första möte.

Lugn, bara lugn. Inbjudan kommer!






Med doft av plast,

Mika


Mustaschpojkar

Hur genomför man en träningsvecka när det är spelledigt på bästa sätt? Och med det menar jag att passen ska hålla en schysst kvalle med såväl tempo, intensitet som fokus och attityd. Den frågan har jag försökt besvara i decennier utan att lyckas. Hur man än försöker intala sig själv och spelarna så blir det liksom lite who am I kidding.

Försöket denna gång har från min och Andreas sida varit att tävla i andra grenar än just innebandy. Ultimate frisbee, futsal och basket har gjort entré hos oss. Dessutom en prestigefylld småmålsturnering där förlorarna åkte på att odla mustasch under hela februari på bästa Penguins manér. Nu handlar det förvisso om tre stycken pojkar som lär kunna gnugga bort fjunen om fyra veckor med en frottéhandduk, men ändå…

*

Rune Engström bloggar om förbundskaptenskarusellen. Intressant med förslaget om Micke Gunnarzon och Janne Gustafsson som parhästar till de blågula herrarna. Inte dumt alls. Rent av ett utsökt val som åtminstone jag skulle ställa mig bakom. Micke och Janne tror jag skulle passa ihop och komplettera varandra på ett utmärkt sätt.

*

Det märks att Silly Season har startat lite lätt trots att pågående säsong går in på sista tredjedelen och transferfönstret stängde bara häromdagen. Utan att nån nu ska missförstå mig och tro att jag gör detta till nån reklampelare eller platsannons för mig själv så har det i alla fall börjat trilla in några försiktiga förfrågningar från när och fjärran. Rekordtidigt faktiskt. Samtidigt som det naturligtvis tyder på att sporten håller på att bli seriösare och seriösare för varje år. Nåt som naturligtvis värmer. Det är självklart svårt att ta ställning till en sista-minuten-offer i maj om det innebär stora logistiska förändringar inom det privata såsom flyttar osv.

*

En ny sajt gör entré på marknaden. Kul med nytt och kul med konkurrens. Många duktiga skribenter borgar för riktigt schysst kvalité. Hoppas bara att man får finansieringen att gå runt.

En som gjort många bra artiklar genom åren och som nu vässar pennan hos Innebandysajten.se är Gittan. Intervjuerna som hon gjort med Ulf Hallstensson var som vanligt av högsta klass. Undrar bara hur hon fick Ulf att svara med så långa utlägg och meningar?

Kommer även att följa arbetskollegan Stefan Edbergs alster med stort intresse. Gillade hans första blogg. Skön värmländsk humor. Lars ”Laban” Arnesson… Asflabb.  

*

Diskussionen vid förmiddagsfikat på jobbet handlade om TV4:s program ”Fuskbyggarna”. Flera av kollegorna delade ivrigt med sig anekdoter om oseriösa byggfirmor. Gissa om jag fick ont i magen med tanke på pågående projektet därhemma? Man kanske ska göra en unexpected house call på lunchen?

Nåja. Hoppas på det bästa... Nedan en bild hur det fortskrider.



*

Finnkampen i helgen. Önskar naturligtvis alla endreiter lycka till på lördag, men i övrigt känns det rätt så ljummet va?

*

Till sist. Undertecknad ber om ursäkt för sina bristande geografiska kunskaper beträffande Mullsjö.


Med doft av plast,

Mika


Virrigt värre

Det händer grejer. Transferfönstret stängde igår och vi tappade Hampus Dargren till Mullsjö. Ett avbräck såklart med tanke på att vi har en brist på just högerfattade snipers i laget. Däremot unnar jag Hampe chansen i SSL. Han har gjort sig förtjänt av den här platsen i skyltfönstret. Hur han kommer att passa in och klara sig vågar jag dock inte uttala mig om. Kan i ärlighetens den småländska klubben alldeles för dåligt för att kunna komma med nån vettig analys. Hur som haver så önskar jag Hampus ett stort lycka till! Make us proud, kid!

*

En som också rör på sig är min forne adept Markus Palokangas. Nu återvänder han till TT från Balrog efter att ha vänt tillbaka från just TT till Balrog inför säsongen. Virrigt värre del ett.

*

Det verkar som om ett svensk innebandylandslag måste ha sin Ulf Hallstensson. Nu lämnar han herrlandslaget för att ta över coachrollen hos damerna. Därmed ersätter han Andreas Wahman som tackat nej till uppgiften och backar upp Janne Vaara och Gunnar Bonnedahl. Däremot fortsätter han att träna AIK i SSL. Virrigt värre del två.

*

Hallstenssons roll i herrlandslaget ersätts temporärt med Helsingborgs skipper Mikael Karlberg. Misstänker att pregameanalysen av finnarna kommer att vara en oklanderlig doktorsavhandling. Samme man lär vara pappa till denna utredning. Något jag verkligen tycker är bra och väldigt gärna hade velat ta del av.

*

Storvreta slaktade Falun igår. Trodde att de regerande mästarna kunde få problem igår med tanke på att Falun statistiskt är lite av ett boogieteam för upplänningarna. Slogs dessvärre av att masarna inte verkade bry sig nämnvärt när skiten träffade fläkten. Bra eller anus? Beats me, men jag hade varit fullständigt rabiat. Misstänker dock att Thomas Brottman mådde som en prins i Falu Kuriren Arenas innandöme efteråt.

*

Fantastiskt att se Storvretas förstafemma. Kohonens diagonaler till Öhman kändes, som nån uttryckte det, ”såååååå 2004”. Och då ska man också veta att Mika spelar med stora smärtor i sitt knä. Sex nya pinnar igår, men tänk vad en fullt frisk tjugonia skulle uträtta?

*

Bastupanelen är till stora delar uppe. Och rörpularen är klar med sitt. Det närmar sig, det närmar sig!

   

Med doft av plast,

Mika


RSS 2.0