Idrottens Ö!?

Här lokalt på öjn tjafsas det fortsatt om hallbygget. Maken till seghet har åtminstone jag aldrig varit med om. Själv har jag hört och följt detta skitsnack i snart fem år. De flesta andra i säkert det femdubbla...

Den sjabbiga, luggslitna och utnötta Södervärnshallen borde vara en genant påminnelse för kommunpolitikerna om hur långt efter den gotländska inomhusidrotten är de flesta orter facilitetsmässigt. Det är 2011 och på de flesta ställen i landet ploppar nya hallar och arenor upp som svampar ur jorden.

Det är ett rent under att klubbar som t ex Endre, Ladies och IBK håller jämna steg med den nationella eliten. Inom en snar framtid lär dock Gotland inte ha kvar några lag i dessa sammanhang om man inte tar tag i bitarna. Så allvarlig är situationen.

Men låt oss inte störa för all del. Vi måste lugna ner oss lite. Tranquilo. Sånt här tar ju tid ju. Ett bra jobb ska ju räcka länge ju… För det är väl det som är definitionen av kommunalhäng, eller?

”Idrottens Ö”? Yeah right… Tjena hej. Snacka om hypokrit.

*

Rasmus Sundstedt är just nu gudomligt bra. Bara hans aktion när han slaskade upp baljan i powerplay igår i TV-matchen. Ser så löjligt enkelt ut.  Typ ”äh, jag lägger skiten där så länge”, liksom.

Gillar fortsatt Coach Wirtala i Dalen. Synd att han inte ska fortsätta. Nyfiken på honom, eftersom han får ut så mycket av sitt spelarmaterial. Så även igår trots utgången efter raset i början av tredje.

*

Och på tal om Södervärn. En hyfsad triple header i helgen.
På lördag: Endre vs Rönnby och IBK vs Hässelby
På söndag: Endre vs IKSU

Vi kan väl vara överens redan på förhand om att aktörerna utklassar lokaliteten tvåsiffrigt?

*

Till sist. Till er alla som undrat. Bastun är i princip klar. Bildbevis inom kort. Och officiell invigning sker på lördag. Consider yourself invited. Och tur att jag inte väntade på att kommunen skulle bygga den åt mig...


Med doft av plast,

Mika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0