Höken är lös

Det är full spätta gällande förberedelserna inför lördag när Hässelby gästar oss. Det är knappast nåt understatement att konstatera att de är ett verkligt boogieteam för Visby IBK. Efter lite research kom jag fram till att vi aldrig vunnit (!) mot hökarna under ordinarie tid. För den minnesgoda så har de senaste säsongernas fajter mellan lagen i Södervärn slutat 3-7 och 10-10.

Och så där är det ibland. Vissa lag har man buslätt för. Andra har man apsvårt för. Lustigt nog. Nu åker förvisso plantskolan Hawks ur denna serie i år även om det fortfarande finns en teoretisk chans att undvika det. Repet lär dock gå i helgen. Våra gäster måste vinna samtidigt som en massa resultat ska gå deras väg i de återstående sex omgångarna.  

Hässelby leds i vinter av en god vän från hoodsen i Tyresö, Sonny Andersson. ”Sonkan” är en av de skönaste lirare jag känner. Vi har bl a en gemensam nämnare i att vi representerat såväl moderklubben som Balrog.

Jag skulle kunna skriva spaltmetrar om diverse sanslöst roliga episoder om hans bravader. En sån som poppar upp i huvet på momangen är när vi vid nåt tillfälle stapplade in i omklädningsrummet efter nån katastrofal förstaperiod och Sonny (som är en den mest hängivna Manchester United-fantasten jag känner) upptäckte att hans upplåsbara (!) Eric Cantona-docka var lite hängig pga. pyspunka. Reaktionen var att han grät ut i full hals:
- När mon dieu inte mår bra så mår Sonny inte bra! Och då presterar inte Sonny!  
Klart som korvspad. Varför fattade vi inte det?

*

Vilken match vi bjöds på mellan Arsenal och Barcelona. Snacka om fotbollsgodis! Och vad kul det är när två lag möts som verkligen vill göra mål. Anfall. Hela tiden. Med mycket folk.

Lite annat än när grekerna sparkar kaka. Direkt efter avspark parkerar nio gubbar strax utanför straffområdet. A slight difference in philosophy…

*

Rubben refererar till 90-talsrullen med samma namn. En rätt så slätstruken historia med Bruce Willis, Andie MacDowell och Danny Aiello. Vart tog de två sistnämnda vägen by the way? Minns dock att "Brucan" gick och nynnade på en massa Sinatralåtar.

Det har i sin tur en koppling till att jag idag älskar bl a ”Fly Me To The Moon” som jag dessutom har som väckningssignal vareviga morgon…


Med doft av plast,

Mika

Kommentarer
Postat av: Linda Wegstedt

Vad kul din blogg är. kommer definitivt läsa din blogg igen! (: Ha en kul dag :)

2011-02-23 @ 13:44:57
URL: http://jade.se/paketresor

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0