Säsongens bästa tid är kommen

Den numera fd. förbundskaptenen Kent Göransson tar bladet från munnen och ställer upp i en utmärkt intervju (signerat Gittan). Detta är första gången Kent väljer att berätta sin story efter det att han fick beskedet om att hans kontrakt i blågult inte skulle förlängas. Intressant.

*
 
Pixbo är heta som kaminer just nu. Sju raka och ett sjuhelsikes drag i spelet. I går mosade man självaste Storvreta tvåsiffrigt efter en uppvisning i upprullningar och distinkta avslut. Vem fasiken kommer att våga möta ett sånt lag som är i zonen i ett slutspel? Kan vara ren suicide.

Dessutom har rävarna gjort klart med en ny coach efter avgående Vidar Jonsson. Det blir en för mig ny bekantskap vid namn David Jansson som blir skipper i Mölnlyckeklubben. Spännande.

*

Stackars Viktor Klinsten i Vretabaljan i går. 64,8% i saves kryddat med fyra utvisningsminuter…

*

Helsingborg har siktet inställt på Linköping i kampen kring den åttonde och sista slutspelsplatsen. Linköping avslutar med två hemmafajter mot slutspelsklara AIK och Falun. En pinne räcker för att säkra kvartsfinalsbiljetten. FCH i sin tur har formsvaga Caperiotäby hemma och KAIS Mora borta. Chansen finns helt klart för skåningarna.

*

I botten fortsätter Mullsjös och Balrogs sin interna death match. I kväll måste demonerna ta tre poäng hemma mot KAIS Mora för att kunna undvika degradering. Däremot kan Mullsjö ändå dra ner rullgardinen för Botkyrkaklubben i morgon vid vinst hemma vs Sirius. Uppsalaklubben får dessutom äran att spela vågmästare, eftersom man i sista omgången möter just Balrog. Rafflande.

*

Såna här uttalanden känns så där genomtänkta. Snacka om att bjussa motståndarna litervis med tändvätska!

*

Och apropå just damernas kvartsfinaler så tror jag på knallhårda dueller i tre av de fyra matchserierna. Jag befarar nämligen att IKSU kommer att få en ganska behaglig resa till semi. Däremot tyder det mesta på att det blir femsetare i alla de andra även om vissa, förvånansvärt nog, inte tror att Endre har skuggan av en chans mot KAIS Mora.  

Dalkullorna är naturligtvis storfavoriter på pappret, men det finns ändå intressanta faktorer som talar för underdogsen:

1. Rutinen hos Endre
2. Historiken från i fjol
3. Wahmans och Järlös coaching
4. Moras hantering av favoritskap

Mina sympatier ligger som bekant hos gotländskorna och därmed är jag väl kanske inte helt objektiv i min analys. Det lär garanterat bli tufft och tight precis som det ska vara i slutspel.

Må bästa brudar vinna!


Med doft av plast,

Mika

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0