Monsters & tanks

Fredag igen och i kväll startar damernas kvartar. Undertecknad följer framför allt fajten från Unihoc Arena med stor spänning. Detta trots enchiladas (lyckats trejda, hör och häpna, bort tacosen) och Let´s Dance med smurfarna. Förväntar mig en tidig anstormning från hemmalaget på sedvanligt manér och hoppas att gotländskorna pallar med det korsdraget. Ju längre matchen lider och gästerna lyckas bromsa och bita sig fast desto mer nervdaller och oro kommer det skapa hos dalkullorna. För att Endre ska fälla ett sånt offensivt monster som KAIS Mora så måste man spela med insidan av skallen rakt igenom hela matchserien.


Monstret Mora?

I övrigt då? IKSU kommer programenligt att ta ledningen. Däremot är det mer ovisst med de andra två match upsen. Skulle inte bli förvånad om det blev suddensegrar åt endera håll. Faluns form är riktigt vass. Och Rönnby och DIF är ju hur svårt som helst att predict. Där känns det som att den första ronden kommer att sätta tonen för resten.

*

Det rör på sig ytterligare på tränarfronten. Finns en hel del job openings här och där. Landslaget letar ny förbundskapten. Dalen står utan head coach efter Virtala till nästa säsong. Nu behöver även Sirius bege sig ut och shoppa då Lars Jedheim lämnar efter fyra säsonger. 

Och Warbergs ex-skipper, Isac Carlsson, fått en heltidstjänst i Malmö. Way to go buddy. Sannolikheten att Skåne får upp ytterligare en representant till SSL inom kort ökar. 

*


Hur ersätter man en centertank som Fredrik Djurling? Den frågan måste AIK råda bot på.

*

Fick tips att en för mig okänd och förmodad morait bloggat bl a om mig. Nu undrar jag bara när jag får min paycheck från firman gällande medverkan i Radio Gotland? För övrigt ska undertecknad återigen få ta på sig expertlurarna i söndagens direktsändning.

*

FCH bommade slutspel och man är såklart både oerhört skamsna och besvikna. Och visst borde klubben varit bland de åtta som ska göra upp om medaljerna. Kompetensen finns i såväl klubbledningen, ledarstaben och i spelartruppen. Men så här är ju idrott. Det gick t ex inte att förutse att ett Linköping skulle dundra in i finsalongerna och direkt sno åt sig the prom queen.

Nån som däremot levererar hos skåningarna är kaptenen Magnus Anderberg med sin blogg. Klen tröst kanske, men hans alster är en av de bästa i denna genre.

*

Glömt helt att snacka upp söndagens fajt vs Älvsjö. Rankar tabellfemman som ett riktigt bra allsvenskt lag och det krävs en betydligt bättre insats av oss än senast i Jakan för att fortsätta vår fina trend. Senast det begav sig mot Älvsjö så hamnade vi ordentligt i torktumlaren i inledningen och fick sen stressa och jaga fajten igenom. Sällan bra medicin och det har vi med oss i bakfickan inför helgens avslutning. 


Visby IBK i Västertorpshallen 28 november 2010. 

Stockholmarna leds sen en lång tid tillbaka av juniorlandslagets förbundskapten Janne Gustafsson (som backas upp av Mathias Lindqvist som är en av mina Tyresö-homies) varav lagets taktiska upplägg är till stora delar föga förvånande en ctrl c-ctrl v på just U19. Janne förfogar över ett koppel riktigt kompetenta lirare i form av t ex påläggskalven Kevin Liebeck-Asp, säkra sista utposten Jonas Örnefalk, poängsprutorna Daniel Hinks och Hakim Wafa. Däremot tappade man duktige backen Daniel Thorsson till Gnaget innan transferfönstret stängde.  

Får man gå händelserna i förväg och önska så skulle ett fint bokslut vara att nå topp tre. Det var som bekant målsättningen inför sässen och skulle innebära att Visby IBK skulle tillhöra de 20 bästa klubbarna i långa landet falukorv. En bra prestation även om det förvisso bara skulle vara av akademiskt intresse.


Med doft av plast,

Mika


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0