Tuffa tider

Det är den årstiden. Igen. Feber och halsont står som spön i backen. Nån form av epidemi har spridit sig som en löpeld. Oroväckande många i laget har insjuknat och nu på går en kamp mot klockan. Bläförbläblää…

Det gick så långt att jag beslutade enväldigt att ställa in träningen igår för att inte riskera ytterligare spridning och slitage. Känns väl ärligt talat sådär inför vad jag tror blir höstens hittills tuffaste uppgift på söndag vs Gävle borta. Och utan att gå händelserna i förväg så väntar sedermera Järfälla (h), Älvsjö (b) och Hagunda (h). Tror att häri ligger säsongens första matchboll för vår del.

Många som tycker att vi börjat säsongen strålande, eftersom vi leder serien och tagit 14 av 18 möjliga poäng. Och visst är det en bra start. Det sticker jag inte under stolen med. Däremot ljuger tabellen något. Vi har nämligen spelat mot alla lag på platserna 8 ner till 12. Dessutom skiljer det endast fyra pinnar mellan första och åttonde platsen.

*   

Nu är den officiella 30-mannatruppen anmäld. Ingen cap från Visby IBK uttagen. Bedrövligt nog. Verkar med andra ord som att jag får sällskap i baren i Helsingfors… Däremot har man kanske lyckats snacka in Patrik Edgren? På måndag vet vi. Då tar Kent Göransson ut gänget som ska göra´t i VM i TV4 Sport.

*

Brorsdottern har börjat lira innebandy. Hon fick blodad tand när hon var på öjn i våras och bevittnade en av Endres magiska slutspelmatcher. Nu har farbror på kort tid ordnat två rightstickor till henne. Inte direkt vems som helst. En av Maria Jakobsson och en av Simone Berner. Ska det vara så ska det vara, eller hur?

*

Tuff kväll väntar. Gymmet direkt efter jobbet. Rundningsmärke på Endres träning därefter. Sen håller vi i visselpipan för IBK:s räkning. Kvällen avslutas en timmes hack´n´slash-bandy med Svenska Spel-gänget. Lider inte av fritidsproblem. Dessutom lär man sussa sött inatt.

*

Till sist. Dagens fråga:

Vilken historisk person skulle jag vilja träffa och varför?
Hade velat stifta bekantskap med en av mina barndomshjältar - James Cook. Fortfarande barnsligt förtjust i hans äventyr och öde. Tänk dig att få möjligheten att upptäcka nya exotiska världar, kulturer och djur- och växtarter? Coolt är bara förnamnet.

Vem skulle du välja?  

Med doft av plast,

Mika


Kommentarer
Postat av: Ingrid i Umeå

Skulle gärna ha velat träffa Astrid Lindgren. Hennes klokhet är svar på frågan "varför".



Truppen och Visby: Hade gärna sett Kimmo i boxplay i VM. Men så kan jag ju inte mycket om innebandy:)

2010-11-11 @ 10:20:28
URL: http://innebandyenligtmig.blogg.se/
Postat av: Jolanta



Gorillaforskaren Dian Fossey.

Se filmen " De dimhöljda bergens gorillor " då förstår du varför...

2010-11-11 @ 17:34:00
Postat av: mister micke

Lycka till mot Gävle. Gävles nummer 19 och 20 borde ni redan ha koll på av olika anledningar... Det känns som om medan ni har dem tuffa matcherna nu så har 2:a placerade TT dem enklare på pappret. TT har 3 av sina 4 kommande matcher hemma. Hässelby hemma nästa sedan Uppsala hemma, Sandåkern borta och sedan Odelberg hemma. Spännande att se hur tabellen ser ut när VM börjar.



Angående att träffa en Historisk person: Ivar Kreuger. (Även kallad "tändstickskungen"): Finns nog mycket spännande runt den mannen. Hur han kom på att starta det jätte imperium som han hade. Jag är nyfiken hur han tänkte och vilka idéer han hade. Imperiet gick trotts allt från att vara topp till att vara krasch. För er som inte vet vem det är så är det bara att googla. Det finns massor.

2010-11-11 @ 17:51:16
URL: http://mistermicke1988.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0