Pingislunga?

Slås av att såväl de finska herrarna såväl som svenskarna hade tuffa öppningsmatcher, men dagen därpå blåser man sina respektive motståndare av banan.

Kan det bero på en så simpel sak som fysik?

Jag menar, tjeckerna och schweizarna behövde med största sannolikhet gå får full maskin, ha en ruskigt bra dag och dessutom säkerligen belasta sitt bästa manskap väldigt hårt på fredagen. Mindre än ett dygn senare ska man upp i ringen igen mot nästa title contender med sura ben och matta huvuden fortfarande från den första fajten.

Har ingen fakta i målet, men hur i helskotta förklarar annars man att t ex 4-4 byts ut till 1-8 ca 18 timmar senare? Samma scenförvandling upptäckte jag under säsongen på damsidan med Endre där man ofta spelade dubbelmatcher, lördag och söndag med knapp vila emellan. Det var mer regel än undantag att kvalitén var som natt och dag. Detta fick oss att sedermera anpassa och lägga om hela fysträningen.

Och om detta resonemang nu är riktigt (vilket i så fall knappast nån levande själ i de berörda landslagen naturligtvis skulle erkänna) så har vi hittat den kanske mest centrala anledningen varför VM-guldet förblir ett minne blott även denna gång. Det är ju hyfsat många fajter man ska klara av att genomföra på väldigt få dagar.

*

Nån annan som tycker att det svenska reservstället är butt ugly? Ljusblått!?

*

Emma Järlö bokfördes för två assists i sin första riktiga landskamp. Way to go girl!

*

Idag är det gameday för M!

*

Och så dagens fråga:
Vilken är den finaste egenskapen människa kan ha?

Lätt som en plätt. Svarar empati på helvolley.

Din tur?

*

Till sist. Såg av en ren slump dansgruppen Bounce avskedsföreställning på SVT igår. Vilken show! Vilka moves! Och så upptäckte jag en av mina gamla pluggpolare från the days at Bosön som en av dansarna. Förvisso inte så konstigt då David redan för femton år sedan var makalöst vass.


Med doft av plast,

Mika


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0