Gubbknän

Insett att jag måste ta tag i vissa oerhört osexiga inköp som t ex en snökyffel. Det hemska vita som dröst ner från himlen i helgen tvingar en såklart till det.

*

Baksidan av ett långt elitidrottande är alla de krämpor som man nu ”på äldre dar” får lida av. I mitt fall är det bara att bittert konstatera att man numera sitter inne med gubbknän. Det är långt ifrån steppdans när man ska nerför trapporna morgonen efter en kvälls innebandyspel med t ex Endre eller jobbkollegorna. Undra om det går att köpa nya leder på Butterick´s?

*

I iPhonen snurrar Take That´s färska platta. Sån här är jag. Ena sekunden gäller stenhård hårdrock. I nästa lallar jag med i pojkbandspop. Need to tell you att man är totalförstörd i smaklökarna efter jobbåren inom i musikbranschen?

*

Matchen igår kan sammanfattas kort. Vi var sämre och Älvsjö vann välförtjänt och rättvist trots vår forcering i sista perioden. En båtresa modell gungig a´la grande gjorde såklart sitt också. Men man kan också skriva en hel roman om varför utgången blev som den blev. Låter dock bli. Låt oss säga så här:
Bibliotekarien inne i min skalle fick jobba duktigt och leta potentiella botemedel bland bokyllorna igårkväll och inatt…

Got to give credit where the credit is due. Älvsjö spelar en effektiv, modern och välspelad innebandy. De spelar den sortens innebandy som jag vill spela. Bra tempo med som utan boll. Skickliga och skolade spelare såväl offensivt som defensivt. Få tillslag på bollen. Kompetent ledarstab. Genomtänkt. Kontinuitet. Tålamod.

Sammafattningsvis - it pays off. Älvsjö är spelmässigt färdiga för SSL. Organisations- och matcharrangemangsmässigt är man dock inte ens i närheten. Tyvärr.



Trevligt och skoj med bekanta ansikten i Västertorpshallen. Tre fjärdedelar av familjen Ahonen-Gunnarzon på plats. Stefan Mörk. A whole bunch av gotlänningar. Alltid trevligt med stöd på läktaren. Nu räckte det dessvärre ändå inte. 



Pixbos damer vann mot Endre i lördags utan att egentligen imponera. Vilket naturligtvis är en styrka i sig. Det som jag tyckte var ballt var att det fanns en hel del attityd i många av götetbrudarna. En sån som Johanna Dahlin visar en skönt kaxig inställning på plan och går i bräschen som lagkapten. Gillar som bekant sånt och daminnebandyn behöver också mer av den varan. 

*

Hittade en ny  favvo i Pixbos rightade lilla Sofie Engel (ja, jag vet om min förkärlek till dessa högerfattade lirare). Fick veta att hon inte spelat back i mer än nån vecka. Och i min värld uppträdde den tjejen som om hon aldrig gjort nåt annat. Bra blick. Bra känsla.

*

Endre spelade hyggligt. Upphämtningen i mellanakten var stark och karaktäristisk för gotländskorna. De många skadorna på nyckelspelare spelar såklart in. Kvalitén på träningarna blir självklart lidande in the long run. Däremot kan man smyga i vassen inför annalkande slutspelet och väl där slår man ju ur underläge.

*  

Imorgon lättar endreiterna dessutom till Teneriffa. Avis? Jag? Inte ett dugg… Suck.

*

Fick sällskap av, numera damcoachen i Pixbo, Mikael ”Koppen” Lindqvist efter matchen. Skönt avslappnat surr. Trevlig prick det där och vi delar ju många plastminnen ihop.

*

Heminredaren Packalén fortsätter sitt korståg därhemma. I lördags fick man med god hjälp av asscoachen upp garderobsväggar på övervåningen. Resultatet, före och efter, här nedan.



*

Måste avsluta med att säga att Älvsjös yngling Kevin Liebeck Asp är utan tvekan en blivande superback i svensk innebandy. Gissa hans fattning? Mm. Justedetja. Rightare...


Med doft av plast,

Mika

Kommentarer
Postat av: Jolanta

Bra lösning med garderobsväggar!

2010-11-30 @ 09:25:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0