Finnarna flexade musklerna

Vilken kölhalning blågult åkte på i avslutningsmatchen i EFT. 2-9 i röva… Herrejösses! Snacka om att få lämna det östra grannlandet med svansen mellan benen. Och om en knapp månad ska man återvända tillbaka för att erövra VM-bucklan…

Vi kan ju vända på det. De finska lejonen har i all fall flexat musklerna.

Detta var garanterat inget svar som den sympatiske förbundskaptenen Kent Göransson ville ha. Misstänker att ett flertal spelare sumpade sina VM-biljetter i geggamojan i helgen. Vi lär få se justeringar när väl Kent presenterar den slutgiltiga truppen om nån vecka.

*

Hur hade man själv resonerat i samma sits?  

Resonerar utifrån stundande situation. Fullsatt Hartwall Areena 10-11 december när VM-slutspelet avgörs. Jag hade i Kents skor velat vara så trygg som möjligt i den stunden. Trygg as in omgiven av rutinerade herrar som inte darrar på manschetterna över några tusen överförfriskade, hysteriska och häcklande finnar på läktaren. Krydda det med ett koppel notoriskt tjuriga vinnarskallar och ett par rejäla pådrivare.

I klartext skulle jag skicka in riktiga krigare som t ex Henrik Lorendahl (ja, jag vet att han inte lirat i SSL under hösten) och Patrik Edgren. Och Gunnar Domeij skulle vara mitt förstaval mellan stolparna (vilket skulle med största sannolikhet medföra att han skulle tacka ja). Min VM-trupp skulle garanterat vara den mest ålderstigna hittills, men så ska man ju aldrig låta pojkar utföra mäns arbete…

Eller som Mihu Kohonen skulle ha sagt:
- Med juniorer vinner man juniormästerskap och med seniorer vinner man seniormästerskap.

*

Nånting säger mig att helgens resultat i Esbo torde medföra att Visby IBK:s kapten i sin frånvaro närmat sig VM i alla fall några centimeter…

*  

Malmö FF, SM-guld och… Snark. Ungefär så intressant har Allsvenskan varit för mig.

*

Däremot har det varit fantastiskt att se gutesonen Alexander Gerndts progress denna säsong. Såg honom lira i just Gute under min första höst här på öjn. Bevittnade en valpig, gänglig forward med ett sk. ”internationellt steg”, dvs. att han hade bra klipp i steget. Här har vi en kille som fått gnugga väldigt hårt för framgången. På så vis är han en otroligt positiv förebild för alla gotländska idrottstalanger.

*

Äldsta dottern fortsätter att ösa in baljor. Förra helgens tre fullträffar följdes upp av lika många idag. Och då sker det i hennes livs allra första innebandyfajter. Skönt att veta att hon inte ärvt sina föräldrars destruktiva vattenbärargener i alla fall.

*

Detta är ett måste för Micke ”Mike McD” Lundin att ta efter!

*

En ny härlig arbets- och träningsvecka väntar.

Med doft av plast,

Mika

Kommentarer
Postat av: Gittan

Nä men, nu ska du inte nervärdera M:s föräldrars innebandykunskaper. Ni var långt ifrån destruktiva vattenbärare. Backar, men inte vättanbärare. Stor skillnad :)



Hela Mikas landslag finns att läsa på gittang ikväll... tack vännen.

2010-11-08 @ 09:43:12
URL: http://gittang.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0